تحولات لبنان و فلسطین

حجت‌الاسلام‌ غلامی با بیان آنکه تعداد قابل توجهی از مساجد در کشور، علاوه بر اقامه نماز جماعت و برپایی جلسات قرآنی و آیینی فعال هستند، داشتن نگاه تمدنی به این ظرفیت عظیم را ضروری دانست.

نبود امام جماعت توانمند در برخی از مساجد کشور از اشکالات وارد است

حجت‌الاسلام رضا غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت گفت: مساجد ظرفیت‌های زیادی دارند که نادیده گرفته می‌شوند؛ فرصت مغتنم تابستان و ضرورت کار تربیتی نوجوانان، هسته‌های مقاومتی که در فرمایش رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید می‌شود و مرکزیتی که در مواسات و همدلی برای مسجد عنوان کرده‌اند، نمونه‌ای از ظرفیت‌های مساجد است.

قائم‌مقام بنیاد هدایت در عین حال برخی از مسائل و اشکالات به مساجد را وارد دانست و نبود امام جماعت توانمند در برخی از مساجد کشور را از این جنس اشکال‌ها خواند و در توضیح آن گفت: مسجد خانه خدا و محل اجتماع مومنین است و از این سنگر باید اداره امور مردم محقق شود. مسجد یک ظرفیت عظیم تمدنی دارد و در نگاه حضرت امام خمینی (ره) به عنوان مرکز اداره امور معرفی شده است و این حضور و نقش آفرینی مردم موانع و مشکلاتی دارد که باید برطرف شود؛ از جمله اموری که باید مورد توجه قرار گیرد، این باور است که مسجد مهم ترین سنگر تمدنی ما در مدیریت و جامعه پردازی خرد محلی بوده و دستگاه های فرهنگی، سیاستگذاران و کارگزاران، باید خدمات و حمایت‌های خود را برای احیای کارکردهای مساجد بکار گیرند.

وی اضافه کرد: هویت بخشی به محله و کارکرد مساجد در مردمی سازی، تامین امام محله مورد نیاز، آموزش و توانمندسازی ائمه جماعات، روایت درست از ظرفیت‌های بزرگ مساجدی که فعالیت موثر دارند، تدوین نهایی سندملی مسجد و تعیین نقش و وظیفه هر یک از دستگاه‌های مرتبط با مسجد، ظرفیت‌سازی برای حضورموثر نوجوانان و جوانان و همچنین بانوان برای نقش‌آفرینی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی با جهت‌گیری تمدنی، مسائل مهمی هستند که حضور و مشارکت همه نهادها و فعالان دغدغه‌مند را می‌طلبد.

غلامی با بیان آنکه بخشی از این کمبود، ناشی از ساخت مساجد جدید است، اظهار کرد: بنیاد هدایت برای ترسیم و ارائه الگوی مطلوبی از مسجد و کارکردهای آن، سومین نمایشگاه «مسجد جامعه پرداز» را در مسجد مقدس جمکران برپا کرد. نمایشگاه با این نگاه در جوار مسجد جمکران ایجاد شد که یک «دوکوهه‌» برای موضوع مسجد دایر شود. در این نمایشگاه دغدغه‌مندان و فعالان عرصه مسجد و امامت گردهم آمده و فرصت مغتنمی برای گفتگو، طرح دغدغه‌ها و طراحی‌ها با نگاه تمدنی به سنگر توحید برای حرکت در مسیر جامعه پردازی نوین اسلامی ایجاد می‌شود.

قائم‌مقام بنیاد هدایت بار دیگر بر کارکردهای موثر مساجد نسبت به مجموعه‌های موازی تاکید کرد و گفت: متاسفانه در مواجهه با مساجد، بیشتر نگاه‌های آسیب‌شناسانه و چالشی مطرح می‌شوند، اما فرصت‌هایی در مساجد هست که ظرفیت حرکت‌های تحولی را دارند اما نگاه سلبی به آنها از نگاه ایجابی پررنگ‌تر است؛ اتفاقی که منجر به افزایش ناامیدی درباره مساجد می‌شود، درحالی که مساجد با تمام خرده‌گیری‌هایی که درباره آنها مطرح است، کارکرد بیشتری نسبت به مجموعه‌های موازی ایجاد شده دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.